снимка: БулфотоТази година август ще е дъждовен и без рекордни жеги, сочат

...
снимка: БулфотоТази година август ще е дъждовен и без рекордни жеги, сочат
Коментари Харесай

Август ще е дъждовен и без рекордни жеги

снимка: Булфото

Тази година  август  ще е дъждовен и без рекордни жеги, сочат прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология.

Очаква се средните  температури  да бъдат към нормата, която за равнините е сред 21° и 24°, за високите полета – сред 18° и 20°, а за планините – сред 13° и 17°. Най-ниските  температури  през месеца ще бъдат сред 9° и 14°, а най-високите – сред 33° и 38°, оповестиха Националния институт по метеорология и хидрология.

В по-голямата част от страната месечната сума на  превалявания те през  август  ще е към нормата, в западните региони – към и над, а в източните – към и под нормата. Климатичната норма за равнините и високите полета е сред 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – сред 20 и 35 л/кв.м, а за планинските региони – от 50 до 80 л/кв.м.

В началото на месеца, след миналото атмосферно разстройване,  температури те за малко ще се намалят, само че към 3-4-ти  август  отново ще се покачат. Ще доминира слънчево време. В средата и в края на първото десетдневие се чака прекосяването на атмосферни разстройства и тук-там, основно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, с гръмотевична активност и релативно намаляване на  температури те.

През множеството дни от второто десетдневие се очаква  времето  да се дефинира от област на високо атмосферно налягане. Ще бъде най-вече слънчево. Вероятност за прекосяване на леден фронт има към средата и края на интервала, когато тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност.

През третото десетдневие  температури те ще останат близки до климатичните правила, макар че през втората половина от интервала последователно ще се намаляват. Вероятност за краткотрайни  превалявания  има към 25-и и в края на месеца.

През  август  промените на  времето  са редки – то е най-вече слънчево и горещо.  Валежи те понижават и се обособява климатично засушаване, особено за втората половина на лятото. Едновременно с това понижава вероятността за гръмотевични стихии и градушки.

Температури те са високи и на доста места върховете са към и над 40°. Често към края на  август  настъпва сензитивна смяна на  времето  – нахлува много студен въздух,  температури те се намаляват сензитивно и  времето  се преобразува от летен към есенен вид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР